domingo, 28 de mayo de 2017

Edición 2007 ( català )




La Pobla de Lillet és un petit poble de la província de Barcelona situat a prop del naixement del riu Llobregat, més conegut com "Les Fonts del Llobregat". Des de fa setze anys, el Club Escacs Lillet organitza un singular torneig, conegut per la possibilitat de combinar unes bones vacances en plena muntanya amb la possibilitat de jugar un open d'estiu. La Pobla de Lillet, com els assidus ja saben, té dues característiques que la converteixen en opció única dins els oberts internacionals catalans d'estiu: l'atractiu turístic i la gastronomia. A part de l'Obert, també es fan una sèrie d'activitats paral·leles, com la partida de Escac Vivent, que és una festa espectacular per a tot el poble.

L’Open de la Pobla arribà a la seva dissetena edició. Un any més els organitzadors van ser els eficients i incombustibles Joan Barnola i Alejandro Melchor que enguany no va poder assistir per motius de feina, però que va col·laborar amb el seu habitual patrocini i amb la cura de tots els detalls organitzatius previs a la disputa del torneig. 
Aquest tradicional torneig reuneix cada any a jugadors i jugadores, disposat a passar uns dies d’Agost amb unes fantàstiques vacances al costat de la natura, gaudint del seu esport favorit i d’una oferta turística a preus raonables. 
 
Aquest any l’àrbitre ha estat el titulat internacional basc Mikel Larreategui que només va tenir un problema amb un dels participants que va protestar per no estar d’acord amb un dels sorteigs.
La participació va ser de 61 jugadors, molts d’ells habituals del torneig, ja que el magnífic ambient crea una sana addicció a repetir any rere any.

 
Enguany a més de la ja tradicional partida d’Escac Vivent, s’han realitzat altres activitats preparades, com unes simultanieges a càrrec de les dues campiones del Món femenines sub-14 i sub-16 que participaven en el torneig.


Veiem com es va desenvolupar el torneig dia a dia:

Ronda 1

Amb un total de 61 jugadors va començar l'Open  sense cap sorpresa en els primers taulers i on els favorits van sumar el primer punt, alguns, però, amb dificultats. Movsziszian va derrotar  Josep Flores després d’un dubtós sacrifici. Per la seva part Kogan i Mirzoev que van veure com els seus oponents els aguantaven bé la partida, van imposar-se finalment sense problemes.
A la nit es van disputar unes simultànies a càrrec de les dues campiones del Món d’Edats  georgianes. Malgrat que entre els 36 oponents es van colar alguns experimentats jugadors que els ajudaven, les georgianes van aconseguir 31 victòries i cinc taules, que diu molt de la qualitat d’aquestes joves jugadores.
Gran ambient  a La Pobla, on l’Ajuntament té el projecte de crear una escola d'Escacs per als nens i nenes del poble. Ahir ja es van veure a alguns joves movent les peces amb verdadera afició.

Ronda 2

Els mestres seguien patint però la majoria s’anotaven el punt, només l’irregular Tomy Asís es va deixar mig punt davant Joan Nogué. Kogan va tornar a guanyar un final de cavall i peons que per moments semblaven taules contra  Josep Basas. A Mirzoev se li va tornar a aparèixer la Verge - aprofitant el nom del seu adversari -, i en una posició de taules mortes, va guanyar Garcia Miracle. Per la seva part, Thomas Luther va guanyar una posició molt compromesa contra Llorenç Canal.

Ronda 3

Els quatre Grans Mestres van complir el pronòstic i van sumar els tres primers punts. En el grup de líders només es va colar la georgiana Sopio Nikoladze que va derrotar Eva Moser. Al matí es va disputar el tradicional partit de futbol en el qual va vèncer el combinat del Peona i Peó. A la nit, festa de ball a la plaça del Capdavall.

Rondes 4 i 5

Azer Mirzoev anava líder del torneig amb 5 punts de 5, a més  un equip de televisió li estava fent un seguiment individualitzat en el torneig i semblava motivat per l’objectiu de la càmara que seguia la seva partida. D’altra banda, Emili Simón es va rendir incomprensiblement en posició de taules mortes.
Diumenge al matí es van disputar les ràpides on va vèncer Marc Capellades per millor desempat que Marc Pascual i David Ayza.
A la nit es va poder assistir a una nova representació de la Partida Vivent de la Pobla. Any rere any aquesta representació ha anat millorant en la seva posada en escena i realment ha arribat a un nivell gairebé professional. Aquest any la mateixa partida es va poder veure el dia 25 d’Agost a la plaça Bonet i Moixí, al costat de les Cotxeres de Sants amb motiu de l'Open Internacional i de les Festes de Sants. 

Ronda 6.
 
Azer Mirzoev va signar les seves primeres taules i es va mantenir al capdavant de la classificació. La jove Sopiko Guramishvili va derrotar a Tomy Asís i va quedar a mig punt del líder. 

Ronda 7

Mirzoev seguia líder una ronda més després de signar les taules la ronda anterior. En aquesta ronda 7  se les va veure amb Tomy Asís que venia de haver derrotat Joan Escofet, el qual estava realitzant un gran torneig.
Movsziszian va guanyar Nikoladze amb qualitat de menys, mentre que Kogan va guanyar Eva Moser amb autoritat.

Ronda 8

La ronda 8 va ser decisiva ja que Tomy Asís va guanyar Mirzoev i de retruc va ajudar Kogan a col.locar-se com a líder del Torneig, ja que per la seva part  havia guanyat Sopio Nikoladze.

Ronda 9

A la darrera ronda Tomy Asís, que va ser el millor jugador català amb 6 punts, va perdre contra Arthur Kogan, el qual  d’aquesta manera s’adjudicà el Torneig amb 7,5 punts. En segona i tercera posició van quedar respectivament Azer Mirzoev amb 7 punts  i Karen Movsziszian amb 6,5 punts.

Cal destacar també la bona actuació del jugador català Maurici Tarragó que va aconseguir 6 punts dels 9 possibles. I per últim s’ha de destacar un fet que no sol passar en aquest torneig que és la d’aconseguir normes de titulacions internacionals. Van ser dues les normes aconseguides per part de les jugadores georgianes. Per una banda, norma de WGM per part de Sopio Nikoladze i norma també de WMI per Sopiko Guramishvili.

En definitiva, gran nivell escaquistic, diverses activitats relacionades amb els escacs, una climatologia immillorable per al més d’Agost, un magnífic menjar, la possibilitat de gaudir de la muntanya i un ambient immillorable que respira escacs i natura per tot arreu. 

Classificació complerta aquí




 


No hay comentarios:

Publicar un comentario